• Bioresonansterapi
  • Massasje
  • Ultralydbehandling
  • Laserbehandling
  • Magnetfeltterapi
  • Lymfedrenasje
  • Kosthold-/livsstilveileidning
  • Hudpleie/dermatologi
  • Face-Lift - SORISA elektro
  • Elektrolyse hårfjerning
  • Lysbehandling

STRESS NED – 45min. med dagslys behandling i rolige omgivelser med behaglig musikk. Det skulle alle ta seg tid til vinterstid.Vi trenger det fordi vi  ikke er så mye ute i dagslys. Dagslyset er dårligere og det er mindre sol. - HVORFOR - les mer i teksten under. I alle våre behandlinger inngår 15min med lysbehandling. Ønsker du lengre tid kan du få dette etter din behandling.


Sanolux' lysets egenskaper

Påvirker kroppens biologiske balanse når dagslyset forsvinner. Sanolux’ lys er kopi av dagslys, men bruningseffekten er filtrert bort. Dette skyldes at bølgelengde og fargetemperatur er viktigere enn lysstyrke. Sanolux gjengir samme lysspekter som sola, men ingen farlige stråler. I praksis betyr det, at når en benytter denne lampen regelmessig, får man påvirket kroppens evne til å produsere vitamin D3 hele vinteren (dette vitaminet produseres i huden kun ved hjelp av dagslys).Lyset vi får utendørs på høsten medfører at vi slutter å produsere dette vitaminet allerede i slutten av september. Det gjør at immunforsvaret reduseres betraktelig, som igjen medfører at vi blir mer mottakelig for forkjølelser og influensa.

Likedan vil psoriasis og eksemer naturlig bli verre.

I forhold til tretthet og søvnproblemer, energimangel og nedstemthet vil effekten av lyset føles i løpet av 4-5 dager, fordi lyset kan regulere produksjonen av melatonin og serotonin. Sanolux’ lyset har vist seg å ha en ufattelig effekt på forskjellige typer hudlidelser. Barn med atopisk eksem som har brukt lampen, har holdt seg symptomfrie gjennom hele vinteren.  Sanolux kan brukes av alle, også barn.. Det er ingen risiko for overdosering, men unngå bruk på kveldstid.


Historikk

Fra tidenes morgen har de fleste vært klar over sollysets fantastiske egenskaper. Det er kjent at den danske legen Dr. Finsen i 1903 ble tildelt Nobelprisen i medisin for sin forskning på lysbehandling av hudtuberkulose. Den engelske legen Dr. Richard Hobday utga i 1999 en bok han har kalt "DEN LEGENDE SOLEN - SOLLYS OG HELSE I DET 21. ÅRHUNDRE". - Her omtaler han en del lidelser vi mennesker kan påføre oss ved at vi tilbringer for liten tid utendørs, samlebegrepet er lysmangel.


Mørketiden er for mange en tid da forkjølelsene står i kø, tretthet, energimangel, søvnproblemer og nedstemthet blir et problem. Hjernen vil ikke være i stand til å opprettholde produksjonen av det viktige hormonet Serotonin, som for mange kan føre til økt sultfølelse og søthunger. Også kroppens egen produksjon av D-vitamin er avhengig av sollyset, når huden og øynene får for lite av lyset fra solen vil dette for mange kunne medvirke til svekket immunforsvar. Likeså opplever mange at eksemer og psoriasis er verre på vinteren enn ellers i året. Medisinske forskere har etter hvert konkludert med at dette kan ha direkte sammenheng med det manglende sollyset. Den best kjente behandlingen med lys er på såkalte vinterdepresjoner.


Det er mange andre typiske "vinterproblem og lidelser" som har stor effekt av tilskudd på terapeutisk lys. Energilamper har blitt et begrep i mange bedrifter, "næringslivets lykkepille" er det også blitt kalt. Dette fordi at der hvor slike lamper er tilgjengelig har også sykefraværet blitt redusert. Sanolux Helselampe med sitt unike lysspekter har et annet bruksområde enn hva som er tilfelle med andre lamper på markedet. Dette skyldes forskjellene på lyset.


Naturens lys

Lys er liv. Det er sikkert ingen ny erkjennelse, for hver vår opplever vi det igjen: Når dagene blir lengre og solen skinner oftere, våkner naturen. Kroppen er en natur på lik linje med naturen omkring oss. For å forklare lysets effekt på den menneskelige organismen, er det viktig at vi har tenkt på og forstår sollysets betydning for liv og vekst. Skog, blomster og gress har hvileperioder om vinteren. Mennesket skal fungere og yte like mye både vinter som sommer. Snøen fungerer som en lyskilde, og det føles lettere med snøvinter enn barfrost. Medisinske forskere har kommet frem til at man ved å tilføre øynene riktig lys, kan påvirke mange elementer i kroppen. Resultatet er lettere sinnsstemning, økt yteevne og mindre søvnbehov.


Du er velkommen til å kjøpe en lampe her hos oss til hjemmebruk. Eks.ved kjøkkenbordet til frokosten hver dag.


Venlig hilsen

Oddbjørg